flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали учні старших класів Одеського ліцею "Європейський"

26 вересня 2019, 12:41

Сьогодні, 26 вересня 2019 року до Приморського районного суду міста Одеси завітали учні  з 8 по 11 клас Одеського ліцей "Європейський" Одеської міської ради Одеської області. В цьому віці перед дітьми постає важливе питання, яку майбутню професію їм обрати. Сьогодні вони познайомились з роботою суддів та працівників апарату суду. На початку заходи старший секретар суду Ольга Поздирева та помічник голови суду Денис Стрельченко провели для учнів невеличку екскурсію приміщеннями суду, де вони мали змогу познайомитись з працівниками канцелярій та поставити до них цікаві запитання про тонкощі та специфіку їх різноманітної роботи.

Після екскурсії всі зібрались в одному з залів судового засідання, де заступник голови суду Андрій Науменко розповів ліцеїстам про специфіку роботи судді цивільної спеціалізації, про те, чим відрізяється розгляд цивільних, кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення; про те, як проходять судові засідання, як вони мають розпочинатися та чим закінчуватись; та про те, який зовнішній вигляд має буду у судді та що саме означає мантія та нагрудний знак.

Керівник апарату суду Інна Німас більш детально розповіла про роботи апарату суду, про те, чим перша судова інстанція відрізняється від другої та третьої. Керівник апарату дізналась в учнів, як вони розуміють свої права та обов’язки та чи знають вони з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність. Для того, щоб вони краще розуміли, що таке судовий процес та винесення судових рішень, Інна Німас розповіла їм декілька прикладів, які розглядалися судом та стосувались покарання неповнолітніх.

Школярі проявили неабиякий інтерес до роботи суду та його працівників, та їх цікавило все, що стосується роботи юриста у Приморському районному суді міста Одеси. Вони задавали цікаві запитання, які дивували своєю неординарністю, та Андрій Науменко та Інна Німас залюбки відповідали навіть на самі каверзні питання.  Душе цікавими для ліцеїстів стали матеріали судових справ Приморського районного суду м. Одеси, які їм надали для ознайомлення, винесених ще в 1944 році.

Такі заходи є дуже корисними для підлітків, адже допомагають підвищити повагу до права та до судової влади. На завершення школярі подякували за пізнавальну екскурсію та висловили свої позитивні враження від зустрічі.

 

 За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси