flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше семи років позбавлення волі за побиття жінки, яке привело до смерті потерпілої

18 листопада 2019, 12:16

Приморський районний  суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт відносно раніше не судимого чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті  121 Кримінального кодексу України, а саме в умисному нанесенню тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого.

Відповідно до пояснень обвинуваченого, суд встановив обставини справи. У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що 5 грудня 2015 року він раптово зустрівся зі своєю знайомою, з якою він напередодні вживав алкогольні напої. В результаті виниклої сварки обвинувачений вдарив жінку в обличчя,через що вона впала на землю. Після цього чоловік навмисно став наносити множинні удари ногами в різні частини тіла потерпілої. В цей же день жінку було госпіталізовано, однак, від отриманих тілесних ушкоджень вона померла.

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав у повному обсязі.

Відповідно до Кримінального кодексу України вчинення даного злочину карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Призначаючи покарання, суд враховав обставини які можуть пом’якшити та обтяжити покарання. До першого відноситься щире каяття обвинуваченого, до другого – вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суд ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді 7 років та 8 місяців позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси