flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбулось перше судове засідання у справі про вчинення масових зворушень

21 листопада 2019, 15:13

Сьогодні, 21 листопада 2019 року, у Приморському районному суді м. Одеси відбулося перше судове засідання по суті по обвинуваченню колишнього першого заступника голови Одеської ОДА  в незаконному перешкоджанні проведенню мітингу із застосуванням фізичного насильства (ст. 340 Кримінального кодексу України) та у масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України)

За даними слідства, даний чоловік, у змові з іншими особами, віддав вказівки про силове припинення спеціально екіпірованими й озброєними особами мирного мітингу 19 лютого 2014 року на площі перед будівлею обладміністрації.

У судове засідання не з’явились потерпілий, однак причину його неявки судом визнано неповажною, та ухвалив слухати справу за його відсутності. Також, під час слухання справи були заслухані обставини вчинення злочину, викладені в обвинувальному акті та встановлена особа обвинуваченого.

Відповідно до клопотань прокурора, представника потерпілих та сторони захисту, суд ухвалив організувати присутність потерпілих та свідків, провести їх допит, провести дослідження письмових та інших доказів, а також допит обвинуваченого.

Наступне судове засідання призначено на 28 листопада 2019 року о 10 годині.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси