flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні правники завітали до Приморського районного суду м. Одеси

21 листопада 2019, 15:47

Сьогодні, 21 листопада 2019 року до Приморського районного суду міста Одеси завітали студенти 3 курсу  спеціальності «Правознавство» Економіко-правового факультету ОНУ ім. І.І. Мечникова. Сьогодні вони познайомились з роботою суддів та працівників апарату суду.

На початку заходи для майбутніх фахівців провели екскурсію приміщеннями суду, де вони мали змогу познайомитись з працівниками канцелярій та поставити до них цікаві питання про тонкощі та специфіку їх різноманітної роботи.

Після екскурсії всі зібрались в одному з залів судового засідання, де студенти мали змогу поспілкуватись із заступником голови суду Андрієм Науменко та керівником апарату суду Інною Німас.

Уся зустріч проходила у форматі бліц-опитування, коли студенти ставили питання та отримували на них змістовні відповіді. Варто зазначити, що питання виявились дуже цікавими та неординарними. Як виявилось, круг інтересів у студенів дуже різноманітний: вони цікавились усім, починаючи від ведення процесу та підставами для прийняття того чи іншого рішення, закінчуючи емоціональним навантаженням та професійним виснаженням судді.

Душе цікавими для майбутніх юристів стали матеріали судових справ Приморського районного суду м. Одеси, які їм надали для ознайомлення, винесених ще в 1944 році.

Такі заходи є дуже корисними для студентів, адже допомагають зрозуміти, що таке суд та судовий процес з середини. На завершення студенти подякували за пізнавальну екскурсію та висловили свої позитивні враження від зустрічі. А ми висловлюємо свою надію, побачити кожного з них у приміщеннях Приморського районного суду м. Одеси у майбутньому.