flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок шахрайці, яка обманим чином заволоділа великою сумою грошей

22 листопада 2019, 12:59

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула обвинувальний акт відносно тричі судимої жінки, яку звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України, а саме у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Як встановив суд, у 2013 році дана особа, маючи непогашену судимість за вчинення аналогічних злочинів, вирішила заволодіти майном чужої людини, вдершись йому в довіру. Познайомившись з чоловіком, який бажав купити в Одесі квартиру з подальшим оформленням її на себе, вона сказала, що може допомогти йому в цьому. Так, протягом 2013 року, з метою придбання та оформлення нерухомого майна, потерпілий передав обвинуваченій грошові кошти у загальній сумі 100 000 доларів США. В подальшому вона свої зобов’язання не виконала та грошима розпорядилась на власну користь.

У судовому засіданні обвинувачена свою провину не визнала.

Дане кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, колегія суддів ухвала визнати обвинувачену винною, та призначити їй покарання у вигляді десяти років та шести місяців позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна, та стягнути з неї 100 000 доларів США матеріальної та 50 000 гривень моральної шкоди на користь потерпілого.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси