flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар суду щодо надзвичайної події, яка виникла сьогодні під час розгляду кримінальної справи

28 лютого 2020, 16:18

Сьогодні, 28 лютого 2020 року в Приморському районному суді м. Одеси мав відбутися розгляд кримінальної справи за обвинуваченням у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, а саме в умисному вбивстві.

Обвинувачений по справі був доставлений до залу судового засідання співробітниками батальйону конвойної служби у ГУНП в Одеській області. До початку судового засідання, обвинувачений з  особистого поліетиленового пакета з документами дістав предмет, схожий на гранату, висмикнув чеку й погрожував підірвати суд, вимагав присутність прокурора Одеської області й звільнити його з-під варти, наполягав, що кримінальне провадження відносно нього сфальсифіковано.

За допомогою злагоджених дій співробітників служби судових розпорядників, працівників апарату Приморського районного суду м. Одеси  та співробітників Служби судової охорони всі учасники судового процесу, які перебували в залі, були виведені с залу.

 Близько двох годин у заручниках перебували судді Приморського районного суду м. Одеси Віктор Іванов та Вячеслав Бондар.

Вказані дії несли загрозу не тільки учасникам судового процесу, а й здоров’ю та безпеці громадян, які були присутні на даний час в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси.

Службою судової охорони негайно було виставлено оточення, відвідувачі й співробітники суду в терміновому порядку були евакуйовані. О 12:40 ГУНП в Одеській області введено план «Заручник».

В результати довгих та важких переговорів, завдяки високопрофесійних дій начальника ГУНП в Одеській області Олега Беха та прокуратура Одеської області Максима Вихоря, злочинець пішов на угоду, та видав предмет, схожий на гранату, працівникам правоохоронних органів.

Під час надзвичайної події ніхто не постраждав. Обставини, при яких в особистих речах обвинуваченого в залі судового засідання виявився предмет, схожий на гранату - на даний момент з’ясовуються органами досудового слідства.

На теперішній час робота Приморського районного суду м. Одеси поновлена в звичайному режимі. Керівництво суду співпрацює с органами досудового слідства.

Керівництво та працівники апарату суду висловлює щиру подяку рішучим та професійним діям начальника ГУНП в Одеській області Олега Беха, начальника СБУ в Одеській області Віталія Харченко, прокурора Одеської області Максима Вихоря.

 За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси