flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив взяти під варту чоловіка, який вкрав телефон із застосуванням насильства

11 березня 2020, 12:37

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув клопотання слідчого, погоджене прокурором про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно раніше не судимого чоловіка 1986 року народження, якого підозрюють у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, а саме у відкритому викраденні чужого майна поєднаному з насильством.

Як встановив суд, 8 березня 2020 року, близько сьомої ранку підозрюваний, знаходячись на автобусній зупинці по вулиці Новосельського, помітив потерпілу, яка тримала у руках телефон. Він підійшов до неї із-за спини та умисно, з метою подолання опору, штовхнув її у спину та почав заламувати руки потерпілої. Після чого підозрюваний схопив телефон останньої та зник з місця скоєння злочину.

Дане кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до шести років.

При вирішенні питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суд враховує обставини, передбачені статтею 178 Кримінально процесуального кодексу України, а саме вагомість наявних доказів про вчинення підозрюваним кримінальних правопорушень, тяжкість покарання, вік та стан його здоров’я.

Під час розгляду клопотання, прокурором було надано матеріали, які є достатніми для переконання, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів, не може бути застосований.

Обставин, передбачених частиною 2 статті 183 Кримінально процесуального кодексу України, які є перешкодою для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, не встановлено.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про застосування стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою  без  права внесення застави.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси