flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три роки позбавлення водійських прав за керування  в стані наркотичного сп’яніння

23 березня 2020, 11:06

Приморський районний суд м. Одеси розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності водія згідно частини 2 статті 130 Кодексу України про Адміністративні Правопорушення за керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, вчинене друге за рік.

Вчинення даного адміністративного правопорушення тягне  за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Відповідно до висновку медичного огляду з метою виявлення стану сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції правопорушник перебував в стані наркотичного сп’яніння.

Це вже другий раз за рік, коли даний правопорушник керував автомобілем, знаходячись під впливом наркотичних засобів

За результатами повного та всебічного судового розгляду було ухвалена постанова про визнання даної особи винним у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 130 КУпАП, та призначити йому адміністративне покарання у вигляді штрафу в дохід держави в розмірі 20 400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Варто зазначити, що постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.

 

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси