flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку, який зіштовхнув свою дружину зі сходів

06 травня 2020, 16:02

Суддя Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно чоловіка 1969 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України, а саме в умисному нанесенню тяжких тілесних ушкоджень.

Як встановив суд, 12 грудня 2018 року обвинувачений, разом зі своєю дружиною перебували біля вхідних дверей своєї квартири, на сходовому майданчику другого поверху. На підґрунті алкогольного сп’яніння, в обвинуваченого виник словесний конфлікт зі своєю дружиною, в ході якого у нього виник умисел, спрямований на нанесення тяжких тілесних ушкоджень потерпілій.

Реалізуючи свій злочинний умисел, чоловік, навмисно зіштовхнув свою дружину зі сходів, після чого наблизився до неї та почав завдавати удари кулаками та ногами в область голови, тулуба та кінцівок, тим самим спричинивши їй тяжкі тілесні ушкодження.

Вчинення даного золочену карається позбавленням волі строк від п'яти до восьми років.

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав повністю.

Призначаючи покарання, суд врахував обставини які можуть пом’якшити та обтяжити покарання. Обставиною, що пом’якшують покарання є щире каяття у вчиненому злочині, а до обставин, що обтяжують відноситься вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси