flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловіку, який вкрав мопед

15 червня 2020, 12:31

До Приморського районного суду м. Одеси надійшло клопотання слідчого, погоджено з прокурором про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно раніше не судимого чоловіка, якого підозрюють у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному  заволодінні транспортним засобом.

Як встановив суд, 20 травня 2020 року, знаходячись на проспекту Гагаріна, даний чоловік побачив припаркований мопед марки «Honda Tact 24».  Реалізуючи свій злочинний намір, направлений на незаконне заволодіння транспортним засобом, підозрюваний  взявся за кермо вказаного мопеду та почав котити його в напрямку Місячного провулку. Викраденим мопедом він розпорядився на власний розсуд, тим самим спричинив власнику матеріальний збиток на суду 8 930 гривень.

10 червня 2020 року йому було повідомлено про підозру. Обґрунтованість підозри підтверджується зібраними у кримінальному проваджені доказами, а саме: протоколами допиту потерпілого та свідків, та протоколами пред’явлення особи для впізнання свідкам, в ході яких з наданих фотознімків вони впізнали підозрюваного.

Дане кримінальне правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запобіжний захід у вигляді у нічний час доби домашнього арешту строком на 60 днів.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси