flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна за розбійний напад з метою пограбування

16 червня 2020, 11:03

Приморський районний суд м. Одеси  у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт стосовно двох раніше не судимих чоловіків яких обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 187 Кримінального кодексу України, а саме за напад з метою заволодіння чужим майном, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Як встановив суд, наприкінці 2019 року, обвинувачені познайомились з двома особами, які в подальшому запросили їх до себе додому. Знаходячись у квартирі останніх, один з обвинувачених дістав пневматичний газобалонний пістолет та направив його у бік обличчя власника квартири та, погрожуючи його застосувати, почав вимагати наявне у потерпілого майно. Другий обвинувачений, в свою чергу, дістав однозарядну спортивно-мисливську гвинтівку та так само почав погрожувати потерпілому.

Потерпілий, реально сприймаючи погрози обвинувачених, віддав їм портфель з належним йому майном, загальною сумою 7200 гривень.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою провину визнали в повному обсязі та щиро розкаються у вчинені злочину.

За результатами повного та всебічного судового розгляду суддя ухвалив визнати обвинувачених винними у скоєні злочину, призначити їм  покарання у вигляді 7 років позбавлення волі із конфіскацією усього майна.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси