flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні декількох крадіжок та грабежів

16 червня 2020, 12:03

Приморський районний  суд міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув обвинувальний акт відносно двічі судимого чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті  185(крадіжка) та частиною другою статті 186(грабіж) Кримінального кодексу України.

Як встановив суд, протягом 2018 та 2019 року, обвинувачений таємно викрав вісім велосипедів, спричинивши власникам матеріальний збиток на суму 48 700 гривень.

Крім того, в березні 2019 року обвинувачений, перебуваючи в нічний час по вулиці Ніжинська та побачивши іншу особу, вирішив відкрито заволодіти майном останнього. Реалізуючи свій злочинний намір, він підійшов до чоловіка та наніс один удар в його обличчя, від якого потерпілий впав на землю. Після цього обвинувачений заволодів майном потерпілого та зник з місця скоєння злочину, завдавши потерпілому матеріальний збиток у розмірі 17 500 гривень.

Крім того, в листопаді 2019 року, обвинувачений вчинив ті ж самі дії в бік іншої людини, яку побачив по вулиці Старопортофранківська. Ударивши правою рукою в область обличчя потерпілого, він заволодів його майном, спричинивши матеріальний збиток у розмірі 6 500 гривень.

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав у повному обсязі, у вчинені скоєного розкаюється.

Дане кримінальне правопорушення карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк (ст. 185 ККУ) та позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років(ст. 186 ККУ).

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді чотирьох років та шести місяців позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси