flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приморський суд м. Одеси залишив під вартою особу, який намагався перемістити через  митний кордон наркотичний засіб

06 березня 2020, 12:47

Щодо розгляду клопотання  про застосування запобіжного заходу стосовно чоловіка, який мав намір незаконно перевезти через митний кордон України особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

6 березня 2020 року слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Осіік Д.В. було розглянуто клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ в Одеській області Дунай Д.О., погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області Піщевят І.І., про застосування запобіжного заходу відносно особи, яку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 305 КК України –контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів.

Досудовим слідством було встановлено, що чоловік, слідуючи з Чеської Республіки до України літаком, перемістив через митний контроль України небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який містився у скляній пляшці та був прихований у правому кросівку в багажі підозрюваного.

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про застосування стосовно вказаної особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Одеській установі виконання покарань управління державної пенітенціарної служби України в Одеській області з можливістю внесення застави.