flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок особі, яка скоїла крадіжку в супермаркеті «Таврія-В»

25 червня 2020, 16:24

Суд ухвалив вирок особі, яка скоїла крадіжку в супермаркеті «Таврія-В»Суддя Приморського районного  суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно раніше судимої громадянки України, 1985 року народження, яку обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті  185 Кримінального кодексу України,  а саме в таємного викраденню чужого майна, вчиненому повторно.

Як встановив суд, наприкінці 2018 року, знаходячись в приміщенні магазину «Таврія-В», що знаходиться за адресою: Грецька площа ¾, діючи з корисних мотивів, таємно викрала з вітрини супермаркету дві пляшки лікеру «Бейліс» та склянку кави «Давідофф», з яких зняла магнітні фіксатори охоронної системи та поклала до своєї сумки. Впевнившись в тому, що її дії залишаються непомітними до оточуючих, вона пройшла повз касу магазину та покинула приміщення супермаркету. Своїми діями обвинувачена спричинила матеріальний збиток ТОВ «Таврія-В» на суму 1 158 гривень.

У судовому засіданні обвинувачена свою провину визнала повністю, та у вчинені скоєного злочину розкаюється.

Вчинення даного кримінального правопорушення карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Відповідно до статті 66 Кримінального кодексу України, обставинами які пом’якшують покарання – є щире каяття. Обставин, які можуть обтяжити покарання, відповідно до 76 статті Кримінального кодексу України – було не встановлено.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати обвинувачу винною та призначити їй покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

Керуючись частиною 4 статті 70 Кримінального кодексу України до покарання, призначеного цим вироком, частково приєднується невідбута частина покарання, призначеного за попереднім вироком за скоєння аналогічного злочину. Таким чином, обвинуваченій призначається покарання у вигляді позбавлення волі на три роки та сім місяців.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси