flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання чоловіку за викрадення майна з приміщення навчального закладу

09 липня 2020, 10:06

Суддя Приморського районного  суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно тричі судимого  чоловіка 1993 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті  185 Кримінального кодексу України,  а саме у таємного викраденню чужого майна, яке було поєднано з проникненням у житло або інше приміщення.

Як встановив суд, в травні 2019 року, перебуваючи біля Приватного закладу «Одеська приватна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Ніка-М», обвинувачений, впевнившись, що за ним ніхто не спостерігає, підійшов до вхідних дверей вищезгаданого закладу та лівою ногою вибив їх, після чого проник до приміщення.

Далі, перебуваючи в приміщенні школи, обвинувачений таємно викрав п’ять металевих радіаторів, тим самим спричинив навчальному закладу матеріальний збиток на суму 12 500 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав повністю, та у вчинені скоєного злочину  розкаюється.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суддя ухвалив визнати чоловіка винним та призначити йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Відповідно до статті 71 Кримінального кодексу України при призначені покарання за сукупністю вироків, до призначеного покарання частково приєднується покарання за вироком іншого суду від 23 квітня 2020 року.

Таким чином, суд призначає обвинуваченому остаточне покарання у вигляді трьох років та трьох місяців позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси