flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проректора Одеського державного екологічного університету взято під варту

01 серпня 2018, 16:18

Прес-реліз

Щодо розгляду клопотання  про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно проректора Одеського державного екологічного університету якого підозрюють у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди

 01 серпня  2018 року  слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Самойленко Д.О.  було розглянуто клопотання  старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області Борисова В.І., погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області Притула Є.С., про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно проректора з навчальної роботи Одеського державного екологічного університету Міністерства освіти і науки України , якого підозрюють у скоєні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України, а саме прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі.

Як повідомляє Прокуратура Одеської області проректор вищого навчального закладу вимагав неправомірну вигоду у сумі 310 000 гривень від представника підприємства за укладення договору використання житлової будівлі з причалом для розміщення відпочиваючих.  У понеділок, 30 липня 2018 року, під час передачі першого траншу у сумі 62 500 гривень його викрили правоохоронці.

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою на 60 днів.

За повідомленням прес-служби

Приморського районного суду м. Одеси