flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адвоката, який пропонував слідчому хабар - взято під варту

03 серпня 2018, 15:57

 

Прес-реліз

Щодо розгляду клопотання  про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно адвоката, якого підозрюють у надані пропозиції, обіцянки або наданні неправомірної вигоди службовій особі

 01 серпня  2018 року  слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Куцаровим В.І. було розглянуто клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області Борисова В.І. погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області Мерет М.Д. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно адвоката, якого підозрюють у скоєні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України, а саме у надані  пропозиції, обіцянки або наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Як повідомляє Прокуратура Одеської області юриста викрили під час пропозиції та передачі хабара слідчому органів поліції. За неправомірні кошти у сумі 3 тисячі доларів США адвокат планував зі слідчим у справі вирішити питання щодо закриття кримінального провадження стосовно його клієнта.

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою на 60 днів.