flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який повідомив про неправдиве мінування ТЦ в Одесі - взято під варту

16 серпня 2018, 16:56

Прес-реліз

Щодо розгляду клопотання  про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно особи, яку підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності(мінуванні будівлі)

16 серпня  2018 року  слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси Коваленко В.М. було розглянуто клопотання, які надійшли з СВ Приморського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно особи,  яку підозрюють у скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст. 259 КК України, а саме завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Як повідомляє Приморський відділ поліції в м. Одесі дана особа повідомила на спецлінію «102» про те, що одне із приміщень торгового центру на вулиці Пантелеймонівська заміновано небезпечною вибуховою речовиною. Під час обстеження будівлі спеціалістами Вибухотехнічної служби вибухових пристроїв, які загрожують життю та здоров’ю громадян, виявлено не було. Це вже другий випадок, коли дана особа повідомляла про неправдиве мінування торгового центру по вулиці Пантелеймонівська. 

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду слідчий суддя  ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запропонований слідчим запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою на 60 днів з правом внесення застави у вигляді 140 960 грн.